Összefoglaló

2024.01.03. 20:00

Komoly összegből újulhat meg a szolnoki piac – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Nem indult jól az újév egy tiszasülyi nőnek, akinek házából 7 millió forintot loptak el január 1-jén. Az ismeretlen a távozáskor felhúzott egy talált csizmát, és saját saras lábbelijét a helyszínen hagyta. A 19 éves elkövetőt lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Újabb felszín alatti vízhálózati csőtörés okoz kellemetlenséget lakossági háztartásokban és a járműközlekedésben Szolnokon. A napokban az Ady Endre úton, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal ÁNTSZ székháza előtti területen keletkezett repedés a régi hálózatban.

Törökszentmiklóson, az utcán kerékpározó postás mellé hajtott egy helyi nő és elkezdett kiabálni, hogy adja át neki a szociális ellátást. Mikor ezt nem tette meg, a nő a pulóver nyakánál fogva rángatta meg a kézbesítőt. Az 52 éves helyi nő próbálta megütni a kézbesítőt, aki az ütéseket a kezével elhárította.  

A szolnoki önkormányzat a „Vásárcsarnok és környékének komplex fejlesztése” elnevezésű projektjére három és félmilliárd forint forrásigényt nyújtott be az újra megnyílt Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatra. A projekt a belvárosi piac épületének vásárlóbarát felújítását célozza a modern kor elvárásainak megfelelően.

Kiégett egy személyautó az abonyi Táncsics Mihály utcában. A jármű műszaki hiba miatt gyulladt ki, szabálysértés vagy bűncselekmény nem történt, eljárás nincs folyamatban. Az abonyi rendőrök értesítették a tulajdonost, hogy a roncsot el kell szállítania.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó Törökszentmiklós külterületén, a 4-es főút közelében, egy földúton. A katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint, a tűz továbbterjedt egy teherautóra és egy lakókocsira is. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

Egy helyi lakos közlekedett személyautóval január 2-án délelőtt Törökszentmiklóson, amikor a rendőrök ellenőrizték. A sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, továbbá megállapították, hogy a bíróság a vezetéstől jogerősen eltiltotta. 

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök kedden 11 személyt fogtak el, akik közül 1 ellen elfogatóparancs volt érvényben. Az egyenruhások 2 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A zöld Karcagért ültettek fát a városban. A Tűzoltótörténeti Kiállítóterem Püspökladányi út 5. szám alatti épülete elé két gömbkőrist ültetett el a tűzoltógyűjtemény tulajdonosa, Lévai Kálmán és felesége, valamint segítőik, Gaál Tibor és felesége.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában