Frissítve

2024.01.03. 10:56

Új év, régi probléma: ismét csőtörés okoz kellemetlenséget a szolnoki Ady Endre úton

Újabb felszín alatti vízhálózati csőtörés okoz kellemetlenséget lakossági háztartásokban és a járműközlekedésben Szolnokon. A napokban az Ady Endre úton, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal ÁNTSZ székháza előtti területen keletkezett repedés a régi hálózatban.

Mészáros Géza

Az Ady Endre út 35-37. számú vármegyei kormányhivatal ÁNTSZ-székháza előtt keletkezett az újévi csőtörés

Fotó: Nagy Balázs

Frissítés 13:45:

Szerdán dél körül helyreállt a vízszolgáltatás Szolnokon, az Ady Endre út térségében, a felszín alatti vízhálózati csőtörés javítási munkálatai után, jelezte a vízszolgáltató VCSM Zrt. műszaki igazgatója. Magyarné Bede Marianna hozzátette, hogy a betonforgalmazótól megrendelt burkolati anyagot azonban később szállítja le az építőipari társaság. Emiatt az úthelyreállítási munkák, ennek következményeképp pedig a forgalomkorlátozás is várat még magára...

Korábban írtuk:

Mint arról Magyarné Bede Marianna, a VCSM Zrt. műszaki igazgatója hírportálunknak beszámolt, a hibaelhárítást a társaság szakemberei azonnal megkezdték. A feltárás következménye, hogy egy szakaszon félpályás útlezárás és járműforgalom-elterelés van folyamatban.

A javítási és helyreállítási munkák befejezésének időpontjáról egyelőre nem tudtak pontos információt adni.

Szolnok a Széchenyi 2020 program keretében közel kétmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Szolnok központú agglomeráció szennyvízelvezetési és tisztítási fejlesztésének előkészítése” elnevezésű projekt megvalósítására. Az előzetes felmérésekkel a szakemberek megállapították, hogy a vármegyeszékhely csatornahálózata elöregedett, helyenként 60-80 éves korúak, ezért a rendszer műszaki állapotának javítása érdekében jelentős és sürgős beavatkozásokra van szükség. A hálózatba vezetett agglomerációs szennyvíz agresszív kémiai hatása következtében a beton anyagú csövek korróziója mára olyan mértékűvé vált, hogy a csatornák működőképességét is veszélyezteti.

A felszín alatti vízhálózati csőtöréseket tehát az elavult hálózat okozza, a rendszert teljes egészében fel kellene újítani, amelynek költsége milliárdos nagyságrendű, másrészt régi, de már új építésű épületeket is vissza kellene bontani...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában