Megérett a csere

2024.01.10. 14:30

Lassan teljesen használhatatlanná válik a kisteherautó, új beszerzésére pályáztak Tiszakürtön

Cserére szorul a településkarbantartási feladatokra is használt kisteherautó Tiszakürtön, Magyar Falu Programban pályáztak egy új beszerzésére.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Magyar Falu Programban pályáztak kisteherautó vásárlására Tiszakürtön, a dokumentumokat még decemberben benyújtották. Tizennégy millió forint értékű járműről kaptak árajánlatot, ebből 12 millió forintra pályáztak, a fennmaradó összeget pozitív bírálat esetén az önkormányzat biztosítja majd. Dr. Kiss Györgyné polgármester elmondta, a régi kisteherautó már negyven éves, olyan rossz állapotban van, hogy a legutóbbi szervizeléskor jelezték nekik, a következő műszaki vizsgán már nem engedik majd át, így még égetőbbé vált az új jármű beszerzése.

A kisteherautóval egyebek mellett zöldhulladékot vagy tüzelőt szállítanak, de előfordult az is, hogy nagyobb esőzés után a sáros, járhatatlan utak miatt a bogarasi tanyavilágba azzal vitték az ebédet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában