Beruházás

2024.01.26. 20:09

Megújul az újszászi kastélyépület – a tetőszigetelés már kész

Energetikai szempontból megújul a Zagyvaparti Idősek Otthona. A beruházás első üteme már megvalósult.

Rimóczi Ágnes

Dobozi Róbert a munkálatok előtt mutatta meg a felújításra váró épületet. A tetőszigetelés azóta már elkészült

Fotó: Mészáros János

Több szakaszban újul meg Újszászon a régi Orczy kastély, ma idősek otthona az Akácfa úton. Ahogy arról korábban hírportálunkon is beszámoltunk, az átfogó beruházás egy TOP pályázat segítségével, közel 165 millió forintos támogatással valósul meg. Az első ütem befejeződött, melyről a városvezető is beszámolt közösségi oldalán.

– A beruházás keretében két rétegben, összesen húsz centiméter vastagságban üveggyapot hőszigetelő filc felhasználásával végezték el a szakemberek az épületfödém hőszigetelését – számolt be Dobozi Róbert. A polgármester posztjában rámutatott, hogy a most beépített hőszigetelés a hasonló hőszigetelő anyagokkal szemben közel húsz százalékkal magasabb, kiemelkedő hőszigetelő képességgel, teljes keresztmetszetében víztaszító képességgel és kiváló tűzgátló képességgel rendelkezik.

– Ezzel a komoly hidegek beálltakor már jelentős mennyiségű gázt képes megtakarítani az intézmény. – emelte ki Dobozi Róbert. Az energetikai korszerűsítés hamarosan az épület elavult nyílászáróinak cseréjével és hőszivattyús fűtési rendszer kiépítésével folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában