Energetikai felújítás

2023.12.19. 21:00

Megújul a régi Orczy kastély és a könyvtár Újszászon

Energetikai felújítást végeznek két újszászi intézményben is. Pályázati segítségével újul meg az egykori Orczy kastély, mai idősek otthona és a városi könyvtár.

Rimóczi Ágnes

Az energetikai felújítás egyik legfontosabb eleme a szigetelés. Dobozi Róbert polgármester megmutatta, hogy már megvan a szigetelőanyag

Fotó: Mészáros János

Energetikai szempontból megújul a Zagyvaparti Idősek Otthona. Az átfogó beruházás egy TOP pályázat segítségével valósul meg.

– Hőszigeteljük a régi Orczy kastély, ma idősek otthona épületét az Akácfa úton. A munkálatos a mennyezet szigetelésével kezdődnek – kezdte a témával kapcsolatban Dobozi Róbert. A polgármester hozzátette: folytatásként tavasszal kicserélik a nyílászárókat.

– A beruházás keretében aztán beépítenek majd egy hőszivattyút, hogy ne csak gázzal tudják fűteni az épületet. A teljes kivitelezésre, a támogatásnak köszönhetően 164 millió 800 ezer forintot költünk majd – tette hozzá a városvezető.

A pályázatnak van egy másik része is. Annak keretében a városi könyvtárban is energetikai felújítás történik a közeljövőben.

– Az év utolsó heteiben sűrűbben látogatják a könyvtárt a városlakók, programok is zajlanak ott, ezért nem akartuk elkezdeni a felújítást. A kivitelezés a tervek szerint januárban kezdődik majd – emelte ki Dobozi Róbert.

Erre 36 millió 300 ezer forint támogatást nyert az önkormányzat, a forrásból teljes fűtésrendszert- és nyílászárókat cserélnek majd, és kívülről hőszigetelik az épületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában