Törökszentmiklós

2024.01.02. 06:55

Több mint 25 méter mélyen szennyezett a talaj, kármentesítésbe kezdenek a volt Vegytek-telepen

Legalább 26-28 méter mélyen szennyezett a talaj a volt Vegytek-telepen, a terület kármentesítése az év első felében kezdődhet el.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Már idén meg kellett volna kezdeni a volt Vegytek-telep ártalmatlanítási munkálatait a kormányhivatal Környezetvédelmi Főosztályának útmutatása alapján, ám jelenleg még a kivitelezés közbeszerzési eljárása zajlik. Az önkormányzat a Terület és Településfejlesztési Program Plusz pályázatán nyert forrást erre a célra. A közbeszerzési eljárás hamarosan lezárul, így az idei év első hónapjaiban kezdődhet a káros vegyületek kitermelése – hangott el a város legutóbbi testületi ülésén. 

–  Körülbelül 26-28 méter mélyre lehúzódó szénhidrogénekről van szó, jó néhány évig eltarthat még a folyamat, míg véglegesen le tudják zárni, és olyan határozatot kap az önkormányzat, ami véglegesen befejezettnek tekinti a kármentesítést – tájékoztatott az ülésen Markót Imre polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában