Seregszemle

2024.01.06. 16:30

Több száz galamb közül választják ki a legszebbeket Jászárokszálláson

A kisállatok seregszemléjét madáretető és odú kiállítás is gazdagítja.

Illés Anita

Huszadik alkalommal rendezték meg a kisállat kiállítást Jászárokszálláson

Fotó: Pesti József

Kakaskukorékolástól, galambok búgásától hangos ezen a hétvégén a jászárokszállási általános iskola Szent Vince úti tornaterme. Az V. 277 Csörsz Vezér Galamb, Díszmadár és Kisállattenyésztők Egyesülete immár huszadik alkalommal rendezte meg kisállat kiállítását, ahol 313 galambot, 43 baromfit, 20 díszmadarat és 12 nyulat tekinthetnek meg az érdeklődők. 

Nyolcvanöt alkotás érkezett a madáretető- és odú építő versenyre, melyet második alkalommal hirdettek meg
Fotó: Pesti József

Szombaton 18 óráig, vasárnap pedig 8 és 13 óra között várják az állatbarátokat. A rendezvény célja többek között a kulturált állattartás népszerűsítése, az ehhez kapcsolódó aktuális információk, szakismeretek megosztása és a tapasztalatcsere. Gulyás Alajos, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy idén 49 tenyésztő érkezett a seregszemlére, melyet a hagyományoknak megfelelően verseny is kísért. 

A Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének (MGKSZ) bírálói értékelték a galambokat és a baromfikat. Az eredményeket vasárnap 13 órakor hirdetik ki. A mustrát a Széchenyi Istvány Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola madáretető- és odú építő versenyére készült alkotásokból rendezett kiállítás színesít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában