Légszennyezettség

2024.01.23. 16:00

Veszélyes a levegő minősége Szolnokon, ráadásul változás sem várható

Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján naponta közzéteszik a levegőhigiénés indexet, ehhez kapcsolódva négy kategóriát alakítottak ki. Az adatok szerint veszélyes a levegő minősége Szolnok mellett Kecskeméten, Százhalombattán és Tökölön.

Pakainé Pusztai Nóra

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

Az egészségünket a levegő minősége is befolyásolja, a szálló por több településen, így Szolnokon is kritikus szintet ért el.

Szolnokon veszélyessé vált a levegő minősége
Forrás: nnk.gov.hu

– A Levegőhigiénés Index a legfrissebb nemzetközi és a hazai kutatások alapján meghatározott minősítés, mely az elmúlt nap folyamatosan közzétett, hiteles légszennyezettségi adatainak felhasználásával készül. Egészségkockázat szempontjából a legfontosabb légszennyezőket veszi figyelembe – közölték a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján.

Négy kategóriát neveznek meg: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. 

Az érték naponta frissül a megelőző napon közzétett koncentrációértékek alapján. A szolnoki mérőállomás adatai szerint január 22-én a levegő minősége veszélyes minősítést kapott. A honlap információi kevés bizakodásra adnak okot, az előrejelzés szerint ugyanis nem várható jelentős változás.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában