Önkéntesek

2024.02.19. 10:00

„Adj egy csepp reményt" mottóval várják a véradókat a Jászkunság több településén is

Hétfőn indul vármegyénkben is a civil véradás. Idén négy településen hullathatják vérüket a jó ügy érdekében a segíteni vágyók.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Török János

Immár tizedik alkalommal rendezi meg a Civil Véradó Hetet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. Február 19-23. között országszerte számos településen várják a véradókat.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében négy városban várják a segítő szándékú civileket. 

Február 20-án, azaz kedden Kunhegyesen, a művelődési központban várják a véradókat 9 és 13 óra között. Szerdán Szolnokon, a vármegyei Civil Központban (Baross út 56.) és Szolnoki Területi Vérellátóban (Tószegi út 21.) hullajthatják vérüket a vállalkozó szelleműek a jó ügy érdekében.

Csütörtökön Tiszaföldváron, a művelődési házban 10 és 16 óra között, pénteken pedig Karcagon, a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár épületében lehet vért adni 9 és 13 óra között.

A véradásra személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya birtokában várják a jelentkezőket, akiktől kérik a helyszínen a „Civil” kód bemondását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában