Javítani kell

2024.02.10. 12:30

Beázik a civil ház teteje Tiszajenőn

Az önkormányzat a Magyar Falu Programban pályázott forrásra, ami fedezné a felújítás költségeit.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Beadta pályázatát Tiszajenő önkormányzata a Magyar Falu Programra 6,5 millió forint értékben, számolt be róla Virág József polgármester. A támogatásból a civil ház régi, leromlott állapotú tetőszerkezetét szeretnék lecserélni. Több helyen már egy ideje befolyik az eső, akárhogy igazgatják is a cserepeket, így vödrökkel kénytelenek felfogni a padlástérben a vizet. Évekkel ezelőtt a kultúrháznál is hasonló volt a helyzet, de miután annak felújítása megtörtént, a vödrök átkerültek ide.

A polgármester elmondta, szakértővel már felmérették az állapotokat. Kiderült, a tetőgerenda maradhat, viszont a törött és deformálódott tetőléceket ki kell cserélni. Ha nyernek a pályázaton, ezt meg is teszik, fóliát helyeznek ki és újakra cserélik a cserepeket. Új ereszlábat is kap az épület és az ereszcsatorna is megújul.

Mindenképpen fontos lenne rendbe tenni végre a tetőt, mivel nagyon sok ember megfordul az épületben. A civil ház az ingyenkonyha elosztóhelye, napi szinten háromszáz adag ételt vesznek át. A civil szervezeteink is itt tartják összejöveteleiket 

– hangsúlyozta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában