Fejlemények

2024.02.16. 10:30

Befogták és elszállították a veszélyes kóbor kutyát Tiszakürtről

A lakosok panaszaira reagált a tiszakürti önkormányzat, befogták a veszélyes kóbor kutyákat. Néhány házi kedvenc gazdáját megtalálták és felszólították a felelős állattartás szabályainak betartására, egy ebet viszont a Csillagszem Alapítvány szállított el.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Gettyimages.com

Főleg az esti órákban okoztak riadalmat Tiszakürt utcáin a kóbor kutyák, a lakosok panaszait meghallgatta az önkormányzat, megtették a szükséges lépéseket.

– Többen jeleztek nekünk, főleg, akik este járnak dolgozni vagy onnan haza, hogy van egy-két veszélyes kóbor kutya az utcán. Ilyenkor tavasszal a tüzelés alatt tapasztaljuk, hogy megszaporodnak a csellengő állatok. Begyűjtöttük és a gazdákhoz visszavittük az ebeket, felszólítottuk őket, hogy figyeljenek házi kedvencükre – magyarázta dr. Kiss Györgyné polgármester.

Az egyik fekete eb már régóta járta az utcákat, a helyiek közül voltak, akik befogadták, de mindenhonnan megszökött, a Csillagszem Alapítvány szállította el a faluból a minap.

– Az önkormányzatnak van egy területe, ahol a Start programban állatokat tenyésztettünk, az egyik nyitott ólba zártuk be, amíg nem érkeztek meg a szakemberek – mondta.
A településen felülvizsgálják az állattartással kapcsolatos rendeletet, a tervek szerint bírságot szabnak ki majd azokra, akik nem tartják az ingatlanon belül házi kedvencüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában