Galériával

2024.02.15. 21:30

Egy megsárgult amerikai fotó is felbukkant az újszászi esküvői kiállításon

Esküvői pillanatokat mutat be az újszászi művelődési ház időszaki kiállítása.

Rimóczi Ágnes

A kiállítás február 23-áig tekinthető meg

Forrás: Városi Művelődési Ház Újszász

Az újszászi Városi Művelődési Ház a Házasság hete programsorozathoz csatlakozva második alkalommal rendezett esküvői kiállítást. A tárlat darabjait ezúttal is a településen élők biztosították. 

– Idén is felhívással fordultunk az újszásziakhoz, hogy hozzanak be fényképeket az esküvőjükről, de akár rokonaik, felmenőik házasságkötéséhez kapcsolódó eszközöket, tárgyakat. A cél az volt, hogy a tárlat keretében minél többen megmutathassák életük egyik legfontosabb pillanatát – mondta el a tárlattal kapcsolatban Berzi-Gonda Adrienn.

A kiállításon látható képek közül a legrégebbi az 1800-as évek végén Amerikában készült, a legfrissebb pedig egy 2023-as esküvőt örökített meg. De a tárlat keretében látható menyasszonyi ruhák, meghívók, házassági anyakönyvi kivonat, dísztáviratok és lakodalmas tárgyak is. Ahogy a művelődési ház intézményvezetőjétől megtudtuk, sokan eljöttek már megnézni, a látogatók között sok fiatal is volt. A kiállítás február 23-áig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában