Csúszós az út

2024.02.02. 10:16

Elátkozott kereszteződés? Fél nap alatt két baleset történt ugyanott, a szolnoki belvárosban

Mindeközben csőtörésből adódó hibaelhárítási munkálatok is zavarják a járműforgalmat.

Mészáros Géza

A balesetben két személyautó volt érintett

Fotó: Nagy Balázs

Igaz, hogy két nap alatt, de csak pár óra elteltével történt kísértetiesen hasonló közlekedési baleset Szolnokon a belvárosi vásárcsarnok közelében, a Boldog Sándor István körút és az Ady Endre út kereszteződésénél, a drogéria szaküzlet előtt.

A csütörtök esti balesetről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya számolt be: a város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, miközben a mentők is megérkeztek a baleset helyszínére, mert egy személy megsérült, ám a sérülés fokáról nem kaptunk tájékoztatást. Egy ideig fél pályán haladt a járműforgalom.

Az egyik autó törmelékei
Fotó: Nagy Balázs

Pénteken kora reggel ugyancsak ebben a kereszteződésben történt közlekedési baleset. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya tájékoztatása szerint február 2-án reggel szintén két személyautó karambolozott a csomópontban, megint a Boldog Sándor István körút és az Ady Endre út találkozásánál álló drogéria szaküzlet előtt. Személyi sérülésről ebben az esetben nem tudunk. A helyszínelés délelőttig elhúzódott, illetve a csütörtök esti és a péntek reggeli balesetek miatt az útpályára kifolyt üzemanyagot és motorolajat homokszórással szüntették meg. A jelzőlámpás közlekedés még jelenleg is nagyobb odafigyelést igényel az autósoktól, főleg, hogy az út még téligumi-használattal is csúszós.

Tovább nehezíti ebben a belvárosi kereszteződésben a járműforgalmat, hogy a Boldog Sándor István körút és az Ady Endre úti csomópont másik sarkán a Víz- és Csatornaművek Zrt. felszín alatti hálózati csőtörés miatt hibaelhárítási munkálatokat végez, ami a Boldog Sándor István körútról az autóbusz-pályaudvar felé történő kanyarodást akadályozza.

Két baleset történt néhány óra különbséggel ugyanabban a szolnoki kereszteződésben
Fotó: Nagy Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában