Foglalkozás

2024.02.26. 10:30

Mindenki a saját kézügyességéhez mérten készített gyertyákat az öcsödi szakkörön

Gyertyakészítő szakkörre pályázott az Öcsödi Községgondnokság és Könyvtár Kulturális Intézménye. Október óta folyamatosak voltak a foglalkozások, melyeken örömmel vettek részt a helyiek.

Pakainé Pusztai Nóra

Az Öcsödi Községgondnokság és Könyvtár Kulturális Intézménye a Nemzeti Művelődési Intézet szakkör-támogatási programjának köszönhetően indította el gyertyakészítő szakkörét még tavaly októberben.

gyertya,szakkör,öcsöd,gyertyakészítés
Jó hangulatban telnek a gyertyakészítő foglalkozások Öcsödön
Forrás: Beküldött fotó

– Már az első alkalmon megismerkedtünk az alapanyagokkal, eszközökkel, sőt el is kezdtük az alkotást, melyhez videós és szakmai segítséget kaptunk – közölte Kóródi Alexandra, az Öcsödi Községgondnokság és Könyvtár közművelődési szakembere, a szakkör vezetője.

A gyermekekkel is biztonságosan végezhető alaptechnikákból indultak ki, a foglalkozásokon készítettek például műlépből úszó gyertyát.

– Minden szerdai napot örömmel, kíváncsisággal alkotási vággyal várták a szakköri tagok. Egyedi kézműves gyertyát készítettünk minden alkalommal, mindenki a saját kézügyességére és egyéniségére szabottan. Egy új kis közösséget teremtettünk. Bízom benne, hogy a közeljövőben is lesz lehetőségünk a gyertya szakkör indítására – emelte ki a vezető, majd hozzátette, alkotásaikból két kiállítást rendeznek be hamarosan. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában