Kézműveskedés

2023.12.18. 14:30

Mozgalmas hétvégét zárt az alkotóház Törökszentmiklóson

Szőttek, festettek, gyertyát készítettek, de még vásáron is részt vehetettek azok, akik hétvégén betértek az Apáról Fiúra Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület alkotóházába.

Molnár-Révész Erika

Míg a gyermekek szőnyegeket és tartókat szőttek, a Nemzeti Művelődési Intézet bútorfestő szakkörének tagjai a festés alapjait tanulták pénteken Törökszentmiklóson, az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület alkotóházában. A programok szombaton gyertyakészítéssel folytatódtak, a műhelyfoglalkozás során gyertyafenyőfát készítettek a résztvevők több technikával.

A bútorfestés alapjaiba is bepillantást nyerhettek a résztvevők
Forrás: Beküldött fotó

– Délután a Míves Portékák Vásárában kézműves barátaink árusították alkotásaikat a betérőknek. Mikor leszállt az est, megérkeztek az adventi ablakkeresők, akik megtalálták a 16-os számot az ablakban. A gyerekek szüleikkel játszhattak, teáztak, megnézhették a betlehemeket – tájékoztatott a programokról Molnár Anett, az egyesület elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!