Fejlesztés

2024.02.15. 11:30

Hamarosan biztonságosabb lesz a szolnoki Jósika úti csomópont

A Magyar Közút közleményéből kiderül, hogy a 32-es főút átépítése után biztonságosabb lesz a Jósika úti csomópont.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Gettyimages.com

Mint kiderült, tavasz végére a gyalogosok és az autósok is egyaránt biztonságosabban használhatják Szolnokon a 32-es főúton a Jósika csomópontot. Április végéig a kivitelező a teljes csomópontban jelzőlámpás forgalomirányítást épít ki, valamint egy új gyalogos-átkelőhelyet is kijelölnek a Jósika úton, a torkolatban. A tavaly megkezdett munkálatok a téli üzem befejezését és a megfelelő időjárási körülmények mellett, várhatóan március közepétől folytatódhatnak. A járda és kapcsolódó építmények helyreállítása már februárban elkezdődik. A munkák befejezéséig a 32-es főúton ideiglenes forgalomkorlátozás lesz érvényben, ezért a szakemberek a közlekedők türelmét kérik.

Továbbá azt is megtudtuk, hogy tavaly a november közepén elinduló munkálatok elsődleges célja a csomópont biztonságosabbá tétele. Az átépítést követően a Jósika útról a balra, nagy ívben történő kifordulás az országos közútra a jelzőlámpáknak köszönhetően könnyebben és biztonságosan kivitelezhető lesz, valamint a gyalogosok is biztonságosabban kelhetnek majd át a csomópontban.

Az ősszel megkezdett munkálatok során az útburkolat bontását követően nem várt műszaki problémák merültek fel, mely a téliesre forduló időjárással együtt lelassította a munkafolyamatokat. A 32-es főút érintett szakaszán ezért jelenleg ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben. A jelzőlámpák villogó üzemmódja miatt a közlekedők 2x1 sávot használhatnak, azonban a társaság vizsgálja a végleges kialakítást megelőző, forgalomkorlátozást csak minimálisan okozó megoldások lehetőségét. A végleges forgalmi rend kialakításáig a szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában