Összefoglaló

2024.02.27. 21:21

Azonnali hatállyal lemondott tisztségéről Cseuz Zsolt Tiszaföldvár alpolgármestere – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Magyarország legnagyobb energiatárolóját építi meg Szolnokon a MAVIR Zrt. megbízásából a Forest-Vill Kft. Már el is kezdődött a munkálatok előkészítése.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Különleges szakmájáról és a kertészkedés öröméről mesélt a tiszafüredi Gyöngy Ferenc erdőmérnök nemrég a tiszafüredi Kovács Pál Művelődési Központban. A szakember nagyon szívesen segít mindenkinek, aki közel érzi magához a kertészkedés, a természetvédelem és az erdőgazdálkodás ügyét.

A Jászberényi Rendőrkapitányságra február 26-án délelőtt tettek bejelentést, miszerint egy jászberényi tanya udvaráról tetőléceket, szarufákat, faanyagokat, különböző vasanyagokat, szivattyúkat, és fagyasztó kompresszort tulajdonítottak el 400.000 forint értékben – olvasható a Police.hu-n.

A diákok számára érdekes volt a mintegy órás előadás.

Izgalmas, szakmákkal ismerkedő hetet tartottak február tizenkettedike és tizenhatodika között a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az öt napon át tartó rendezvény keretében az iskolások szülei és egykori tanulók is bemutatták hivatásukat. Ottjártunkkor Rezes Dániel geológus és dr. Erdős Sándor gyermekpszichiáter tartott előadást a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók számára. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására –írja a Police.hu.

A fotós a környezetet olvassa: tájakat, településeket, tárgyakat, épületeket, formákat, jelenségeket, arcokat, alakokat, mozdulatokat. Az újságíró is. Az egyik fényképezőgéppel dolgozik, a másik klaviatúrával. Az eredmény: ezúttal Tiszasülyön barangolhatnak olvasóink.

Február elején számoltunk be arról, hogy jószívű segítők széleskörű összefogással lakókocsit vásároltak Molnár Zoltánnak, aki évekig egy fémlemezekből összetákolt, fűtetlen, lapos konténerben élt Jászberényben, a Zagyva-Zúgónál. A hajléktalan férfi könnyes szemmel vette birtokba új otthonát. Olvasóink közül többen érdeklődtek Zoltán sorsa felől, ezért hétvégén újra meglátogattuk őt a bázisán, a Zúgónál.

A másodrendű vádlott védőjének álláspontja szerint kizárt, hogy védence lett volna a 2008. november 20-án éjjel Csépán, egy idős hölggyel szemben elkövetett brutális gyilkosság társtettese. A büntetőügy elsőrendű vádlottja a rá vonatkozó 2022 novemberi jogerős ítélete óta tölti tizennégy és fél éves fegyházbüntetését. Ő tett terhelő vallomást az ügy másodrendű vádlottjára, aki két hét múlva tudja meg, hogy a bíróság szerint ölt-e, avagy sem…

Színes programokkal készülnek a következő hónapokra az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Heteken belül megrendezik az immár jubiláló Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítást, áprilisban a kirándulás szerelmesei ismerkedhetnek a térséggel. A rendezvényekről sajtótájékoztatót tartottak kedden.

A többszörös visszaeső férfit magánlaksértés és lopás bűntette, valamint garázdaság és lopás vétsége miatt 4 év és 7 hónap fegyházbüntetésre ítélték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában