Házasság hete

2024.02.05. 11:30

Régi esküvői fotókat gyűjtött a martfűi művelődési ház, kiállítást terveznek

A várossá válás 35. évfordulóját is megünneplik a házasság hete kapcsán szervezett rendezvénysorozat részeként Martfűn. Megsárgult fotók kerültek elő a fiókok mélyéről.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Már a felhívás kihirdetésének napján érkeztek régi felvételek a martfűiektől. Székácsné Tálas Gabriellától, a művelődési központ vezetőjétől megtudtuk, régi tervük volt, hogy esküvői fotókat gyűjtsenek a városhoz kötődő családoktól, az ötletet most két dolog is aktuálissá tette. 

– 1989 óta város Martfű, tehát 35 éves évfordulót ünnepelünk egész évben, ez a nyitó rendezvény; illetve Tóth László, református lelkész a Házasság Hete kapcsán programsorozatot hirdet, így vele együttműködve valósítjuk meg a kezdeményezést – mondta.

Az intézmény közösségi oldalán közzétett felhívás szerint, február 5-ig várták azokat a fotókat, amik 1990 előtt készültek és Martfűhöz kötődnek. A felvételekből összeállított kiállítás február 17-18-án a Martfűi Református Templomban tekinthető meg, február 20-tól március 16-ig pedig a művelődési központban kap helyet.

– A kiállítás szlogenje: Gyönyörködjünk a ruhákban, emlékezzünk viselőikre és hallgassuk a Házasság Hete üzenetét! – emelte ki.

Az 1990 előtti fotók jó alkalmat biztosítanak a nosztalgiázásra is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában