Látogatás

2024.02.03. 15:00

Tábornoki jótanácsot kaptak az abonyi kadétok

Illusztris katonai vendégek toppantak be a minap az abonyi Kinizsi Pál Gimnáziumba, ahol az iskola kadétprogramjában tanuló diákjait jótanácsokkal is ellátták.

Rózsa Róbert

Illusztris katonai vendégek érkeztek az abonyi Kinizsi Pál Gimnáziumba, ahol az iskola kadétprogramban részt vevő diákjaival beszélgettek

Fotó: Facebook.com / Pető Zsolt

Igen nagy motivációt kaphattak az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium azon diákjai csütörtökön, akik az iskola kadétprogramjában vesznek részt. Bozó Tibor dandártábornok, valamint dr. Bali Tamás ezredes, a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka toppant be az iskolába, és beszélgetett velük a pályaválasztásról, és látta el tanácsokkal a katonai pályára igyekvő fiatalokat.

A katonai vezetők a látogatás előtt Pető Zsolt, Abony polgármestere vendégei voltak a városházán, majd – derül ki a városvezető hivatalos közösségi oldalán közzétett bejegyzésből – gyertyagyújtással és főhajtással tisztelegtek Abony díszpolgára, az olimpiai bajnok birkózó, aktív éveiben katonaként szolgáló Varga János előtt a róla elnevezett csarnoknál.

Az olimpiai bajnok birkózó Varga Jánosra megemlékeztek a magasrangú katonai vezetők Abonyban
Fotó: Facebook.com / Pető Zsolt

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában