Összefoglaló

2024.03.12. 20:40

Csak néhány homályos képre emlékszik a szolnoki Novák Tamás a tavaly májusi balesetéből – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Csirmaz Luca pszichológus, kutató, a PszichoLive szakmai vezetője Mintatörés című első könyvét március 2-án szülővárosában, Jászfényszarun mutatta be népes közönség előtt. A szakember korunk egyik égető problémájára, az érzelmi magányra hívta fel a figyelmet. Előadása során rávilágított a kapcsolatainkat befolyásoló kötődési minták lélektani hátterére. Kiutat mutatott, hogy a kötődési sebek gyógyításával hogyan juthatunk el az érzelmi magánytól a biztonságos kötődésig.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Meglepetésben volt részük az értekező szolnoki nyugdíjasoknak. Szalay Ferenc polgármester keddi összejövetelükön köszöntötte a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete hölgytagságát.

A tapasztalás fellegvára: megnyílt a Szakmák Palotája a szolnoki Kossuth téren. Ünnepélyesen megnyitotta kapuit tegnap a Szolnoki Szakképzési Centrum Szakmák Palotája elnevezésű pályaorientációs központja a szolnoki Kossuth téren. Az eseményen Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere, dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, valamint Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja köszöntötte a vendégeket.

„Meg kell védeni a gazdák érdekeit” – nyomatékosította Nagy István agrárminiszter Jászapátin. Jászapátira érkezett hétfőn a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének országjáró roadshowja. A Pájer Antal Művelődési Házban tartott szakmai fórumon dr. Nagy István, agrárminiszter az uniós Közös Agrárpolitikáról, a hamarosan induló vidékfejlesztési pályázatokról tájékoztatta a térség gazdáit. Az eseményen szó volt az agráriumot érintő kihívásokról és az ágazat jövőképéről is.

Minden nap a régi életéért küzd a motorbalesetben lebénult szolnoki férfi. Minden a megszokott módon indult Novák Tamás életében tavaly májusban, a reggel mégis váratlan fordulatot vett. A ballagások miatt autó helyett motorra szállt Szegfű utcai otthonában, Szandaszőlős felé tartott dolgozni, amikor balesetet szenvedett a Tisza-hídon. Csoda, hogy túlélte az ütközést, 168 napot töltött kórházban.

Hónapok után tűnt el az útakadály a cibakházi Szabadság téren. Hosszú hónapokon át kellett útakadály kerülgetni a cibakházi Szabadság téren. A napokban a lakosok legnagyobb örömére helyreállították az úttestet és a bóját is elvitték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában