Galériával

2024.03.01. 12:30

Diákolimpiai seregszemlét tartottak Karcagon

Úszóknak rendeztek seregszemlét Karcagon. A tét az országos versenyen való indulás joga volt.

Daróczi Erzsébet

Az Akácliget Gyógyvizű Strandfürdő és Uszodában tartottak úszóversenyt a közelmúltban. A verseny rendezője a JNSZ Vármegyei Diáksport és Szabadidő Sport Egyesület és a Karcagi Sport Egyesület Úszó Szakosztálya, fővédnöke F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Karcagi Sport Egyesület elnöke, Szepesi Tibor, Karcag Város polgármestere, a Karcagi Sport Egyesület alelnöke és Andrási István a Nagykun Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezető igazgatója volt. A versenybizottság elnöke Csík Gábor, a JNSZ Vármegyei Diáksport és Szabadidő Sport Egyesület elnöke volt.

Sokan versenyeztek
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Immár hagyomány, hiszen hosszú évek óta Karcagon kerül megrendezésre a diákolimpia vármegyei úszó seregszemléje – mondta Szepesi Tibor polgármester. Most sincs ez most sem másképp, remélem, hogy az előző évek hagyományainak megfelelően ma is egy nagyon színvonalas, jól szervezett versenyen vehetnek részt az ide ellátogatók és olyan eredmények születnek, amelyek mutatják azokat az erőfeszítéseket, amelyeket testnevelés és úszás órákon, edzéseken a versenyzők és felkészítők is elvégeztek. Kívánok mindenkinek eredményes versenyzést, nagyon szép eredményeket, a mai versenyt megnyitom – mondta a városvezető, majd elkezdődött a döntő, melyre 15 település több mint harminc általános és középiskolájának legjobb leány és fiú úszó versenyzője jutott be.

A versenyben a több mint 250 gyermek egyéniben és csapatban is megmérettette magát. Az Egerben rendezendő országos döntőbe korcsoportonként és nemenként az egyéni elsők valamint a 4x50 méteres gyorsváltóban és a 4x50 méteres mix váltóban korcsoportonként a legeredményesebbek jutottak be.

A részletes eredmények megtekinthetők a https://diaksport.samfules.hu/eredmenyek/uszas oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában