Összefoglaló

2024.03.04. 20:00

Feladta magát a postásra gumilövedékkel támadó fiatal Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyektől azt a 42 éves többszörösen büntetett előéletű férfit, aki 2022. január 29-én este nyolc óra körül az egyik jászkiséri kereszteződésben egy másfél méter hosszú 5 centiméter vastag akácfa ággal fejen ütött egy másik férfit, aki ennek hatására hanyatt esett, és elvesztette az eszméletét.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök március 3-án délelőtt, Jászárokszálláson. Az egyenruhások a férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, valamint megállapították, hogy a sofőrt a járásbíróság minden közúti jármű vezetésétől jogerősen eltiltotta

A vármegye rendőrei az elmúlt három napban 13 személyt fogtak el, akik közül 6 ellen elfogatóparancs volt érvényben. Az egyenruhások 9 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A nyílt utcán lőttek meg gumilövedékkel egy postai kézbesítőt még februárban Szolnokon, a támadók egy autó ablakából céloztak és lőttek, majd elhajtottak. A rendőrök egy középiskolás diákot gyanúsítanak az esettel, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kihallgattak. A bűnügyesek a játékfegyvert megtalálták és lefoglalták. 

Megújul az abonyi piac. A csarnok előtti területet, modern, látványos, többfunkciós, jelentős zöldfelülettel rendelkező teret alakítanak ki. A látványtervek elkészültek, a kiviteli munkák közbeszerzési eljárása hamarosan indul. 

Felborult egy személyautó hétfőn reggel Tószeg és Tiszavárkony között. Az autó vezetője túl gyorsan hajtott, elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, és ennek következtében az autó felborult. A balesetben a sofőr 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Akvarellek és grafikák címmel nyílt kiállítás hétfő délután a Szandaszőlősi Művelődési Házban. A tárlaton Bíró Ernő akvarellista alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők, melyet Almási Zsuzsanna festő nyitott meg. 

Nagy területről takarították el a szemetet önkéntesek a hétvégén. A két település összefogásával megtisztult a Rákóczifalva és Rákócziújfalu közti kerékpárút környezete. Az akcióhoz még szolnoki önkéntesek is csatlakoztak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában