Mobillabor

2024.03.22. 09:30

Az éghetetlen zsebkendő rejtélye – kísérleteztek a kétpói diákok

Látványos kémiai kísérleteket végeztek a kétpói általános iskola nyolcadikosai. A műveletekben egy alapítvány pedagógusa volt segítségükre.

Rimóczi Ágnes

A Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány pedagógusa érkezett a Kaszap Nagy István Református Általános Iskola Kétpói Tagintézményébe egy mobillaborral. Tóth Imola, szolnoki tanárnő vezetésével kísérletezhettek a nyolcadikos diákok, akik jó hangulatban ültették át az elméleti tudást a gyakorlatba. 

természettudomány,oktatás,
Különleges kísérletek zajlottak a kétpói iskolában
Forrás: Kaszap Nagy István Református Általános Iskola Kétpói Tagintézmény


– Második alkalommal volt részük a diákoknak ebben a különleges programban, ami nagy öröm volt számunkra. Iskolánk diákjai ugyanis a kémia órákon megszereznek minden tudást, ami szükséges a továbbtanuláshoz, ám kísérletezési lehetőségeink igen csekélyek. Ezért nagyszerű alkalom ez nekünk, hogy a diákok saját kezükkel, szakmai felügyelet mellett tudták kipróbálni az elméletben már megismert reakciókat – mondta el a programmal kapcsolatban Csontos Mónika.


A tagintézményvezető részleteket is elárult. Megtudtuk, hogy a gyerekek vízbontást- és lángfestést végeztek, gázokat állítottak elő, végül egy nagyon különleges, az úgynevezett éghetetlen zsebkendő nevű kísérletet részesei voltak. A programhoz az eszközöket és az anyagokat is a mobillabor biztosította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában