Tájékoztatás

2024.03.13. 13:30

A hosszú hétvégén változik a vonatok és buszok menetrendje, a Jászkunság is érintett

A hosszú hétvégén a szokásosnál nagyobb utasforgalom várható. MÁV és a Volánbusz honlapján kiadott közleményben, arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről.

Pakainé Pusztai Nóra

Érdemes minél előbb elővételben megváltani a MÁV és Volánbusz járataira a menetjegyeket. A március 15-i hosszú hétvégén a megszokottnál is nagyobb utasforgalomra számítanak.

busz, közlekedés
Fotó: Gál Gábor / Forrás: Illusztráció

A társaság honlapján kiadott közleményben a vonatközlekedés változásait is részletezték: március 14-én a pénteki, március 15-én a szombati, március 16-án az ünnepnapi,  március 17-én a vasárnapi, március 18-től a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

– Az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei az általános hétvégéken szokásosnál több kocsival közlekednek. A lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a egyebek mellett a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza viszonylatú Nyírség, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú Tokaj InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság. Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja – közölték.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: március 14-én, csütörtökön a hét utolsó munkanapjára és tanítási napjára, 15-én, pénteken munkaszüneti napra, 16-án, szombaton szabadnapra, 17-én vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napra, 18-án pedig a hét első munkanapjára és tanítási napjára érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszjáratok.

– Az áruházak és bevásárlóközpontok március 15-én zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek – fogalmaztak.

Hozzátették: kérik utasaikat, hogy minden esetben előre tervezzék meg utazásukat. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva ezzel a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában