Összefoglaló

2024.03.07. 20:00

Állatokat és takarmányt lopott egy banda Túrkevén – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Három tiszabői helyszínre is ki kellett menniük a karcagi rendőröknek március 6-án. Minden esetben lopásról kaptak bejelentést, kiderült, a fosztogatók egy rendőrség előtt sem ismeretlen testvérpár voltak, akiket végül elfogott és gyanúsítottként hallgatott ki a hatóság.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Egy túrkevei sertéstelepről mintegy négymillió forint értékben lopott takarmányt és állatokat egy malactolvaj banda. Nem volt azonban malacuk, mert lebuktak: bűnszövetségben elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a két túrkevei és egy mezőtúri férfival szemben a Mezőtúri Járási Ügyészség.

Elfogadta legutóbbi ülésén Törökszentmiklós képviselő-testülete a városi strandfürdő- és kemping március elseje és a jövő év május 15-e közötti időszakra érvényes díjtételeit és nyitvatartási rendjét. Eszerint a strandbelépők átlagosan 12 százalékkal, míg a kemping árai 10 százalékkal drágultak márciustól.

A biztonságos közlekedésre tanították a gyerekeket a szolnoki polgárőrök csütörtökön délután a Kassai úti iskolában. A Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet (KTI) támogatásával létrejött délutánon első és második osztályos kisdiákokkal foglalkoztak a szakemberek.

A megvalósult és folyamatban lévő fejlesztések mellett a gyermekek étkeztetéséről, zöld területekkel kapcsolatos ügyekről, sőt, még a romák felzárkóztatásáról is szó esett szerda este a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézményben lakossági fórumot tartottak.

Függetlenként, a Fidesz-KDNP támogatásával indul újra a polgármesteri székért a júniusi önkormányzati választásokon Tiszapüspöki jelenlegi első embere, Bander József. A településvezetőt 2021-ben az Év polgármesterévé választotta a vármegyei közgyűlés. 

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök március 6-án délelőtt, Jászágón. Az egyenruhások a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. A férfit további mintavételre előállították a Jászárokszállási Rendőrőrsre, vezetői engedélyét bevonták, és vele szemben eljárást indítottak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kibernyomozói külföldi társhatóságok segítségével azonosítottak és fogtak el két pedofilt, egy 37 éves és egy 42 éves férfit. Egyikük évekkel ezelőtt csecsemőkről készült szexuális tartalmú felvételeket is letöltött...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában