Rollerre is pattantak

2024.03.07. 16:00

Polgárőröktől tanulhatták meg a gyerekek a biztonságos közlekedés alapjait Szolnokon – videóval és galériával

A biztonságos közlekedésre tanították a gyerekeket a szolnoki polgárőrök csütörtökön délután a Kassai úti iskolában. A Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet (KTI) támogatásával létrejött délutánon első és második osztályos kisdiákokkal foglalkoztak a szakemberek.

Köllő Judit

A gyerekekkel játékos formában, mind elméleti, mind gyakorlati szinten megismertetik a biztonságos közlekedés szabályait – árulta el a helyszínen Szabó Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Polgárőrök, közlekedés, program
A közlekedésbiztonság legfontosabb szabályait ismertették a gyerekekkel
Fotó: Mészáros János

– A vármegyeszékhelyen ilyen formában először szervezünk közlekedésbiztonsági felvilágosítást a gyerekek számára – árulta el hírportálunknak Szabó Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke. – Négy osztályban, körülbelül százharminc diák részére tartjuk meg ezeket az órákat, melyeken a legfontosabb szabályokra tanítjuk meg a gyerekeket.

Az interaktív tanóra során a balesetek megelőzésére, illetve a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfőbb szabályaira hívták fel a lurkók figyelmét. Az iskola tornatermében a vármegyei szövetség egy takaros kis KRESZ-parkot alakít ki, ahol a tanulók a frissen szerzett ismereteiket a gyakorlatban is kipróbálhatták. A legkisebbek mindemellett a rendőr- és polgárőrautókat is megnézhették.

A polgárőrök apró ajándékokkal is kedveskedtek a gyerekeknek, akik láthatóan remekül érezték magukat a kis jelzőlámpákkal és bójákkal izgalmassá varázsolt KRESZ-pályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában