Traktorászok

2024.03.24. 15:25

Karcagi fiatalok lettek az ország legjobb ifjú mezőgépészei – jutalomjáték volt nekik a verseny

Igazi küzdelem és szakmai megméretés várt azokra a gépész fiatalokra, akik neveztek a Legyél Te is mezőgépész! országos bajnokságra. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen tartott döntőt a karcagi Szentannai Sámuel Református Technikum, Gimnázium és Kollégium Traktorászok csapata nyerte.

Daróczi Erzsébet

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége és az Agrárminisztérium közös versenyére 21 csapat jelentkezett, előzetesen hat online fordulót kellett teljesíteni, melyekben videós feladatok és videókonferenciák is voltak – sorolta az előzményeket Simon Gyula, a fiúk oktatója. Berényi Bence, Kormos Bence, Kiss János, Pócsi Sándor és Szekér Bence gépésztechnikus-tanulók tavaly második helyen végeztek, így idén, Gödöllőn bizonyítani akartak. 

verseny,online fordulo,feladatok,gépész
A kép bal szélén Berényi Bence, mellette Kormos Bence és Simon Gyula oktató, jobb szélen Kiss János és Szekér Bence, hiányzik Pócsi Sándor
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Nyugtatnom kellett őket, mert nagyon izgultak. A szakmai jellegű feladatokat jól tudták, hiszen sokat készültek, így arra kértem őket, a kérdéseknél a pici apróságokra is figyeljenek oda. A felkészítésüket segítette még a gépész-munkaközösségből Balogh István és Futó Lajos – idézte fel hírportálunknak az oktató.

Jöttek, láttak, győztek

– A tavalyi tapasztalatokkal felvértezve vágtunk bele a mostani megméretésbe. Ahogy a bemutatkozó videónkban is elmondtuk, most tényleg győzni jöttünk, hiszen tavaly a döntőben egy szentannais csapat nyert előttünk. Mondhatnám, hogy a videók elkészítése idén könnyű volt, mert már csináltuk, de nem, mert rengeteg időt emésztett fel, úgyhogy nem tudnék könnyű dolgot kiemelni a versenyből – jelentette ki az egyik diák, Szekér Bence. 

Nem volt könnyű része

– Ugyanazt tudom elmondani én is, egyáltalán nem volt könnyű része ez a versenynek, mert órákon keresztül mentek a forgatások, mire felvettünk mindent, ahogy kell, aztán több órán át írtuk a szöveget, jött az utómunka, a vágás, szóval sok energiánkat elvett – erősítette meg társa szavait Kiss János. 

– Az online versenyek sem voltak könnyűek – veszi át a szót Berényi Bence. – Hiszen volt több nagy témakör, és mire alaposan felkészültünk rá, a szakmai könyveket átbogarásztuk, hozzáolvastunk, sok időbe telt. A verseny azonban – úgy vélem – egyfajta jutalomjáték is volt számunkra, hiszen mi tavaly leérettségiztünk, már csak a technikusi vizsga van hátra.

Önbizalmat ad nekik

– Úgy gondolom, büszkék lehetünk magunkra, hiszen a sok-sok felkészülés meghozta a sikert is – jelentette ki Kormos Bence.

– Az első díj szerintem mindannyiunknak önbizalmat adott, de nem bízhatjuk el magunkat, még a szakmai vizsgán is bizonyítanunk kell májusban – szögezte le végül Kiss János. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában