Pénz7

2024.03.08. 17:30

A pénz „nyomába eredtek” a szolnoki középiskolások

Pénz7 elnevezéssel tartottak témahetet a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában. A középiskolások pénteken előadást hallgathattak az egyik legnagyobb kereskedelmi bank önkéntesétől, valamint a bankjegyek biztonsági elemeit is megvizsgálhatták.

Köllő Judit

– A PÉNZ7 ifjúsági mentorprogram remek lehetőséget teremt a fiatalok számára, hogy a pénzügyi tudatosságukat fejlesszék – árulta el hírportálunknak Bálint Ádám, a K&H Bank Zrt. önkéntese. – Nélkülözhetetlen ugyanis, hogy megtanuljanak takarékoskodni, befektetni és tervezni a jövőjüket. Mi, önkéntesek segítséget nyújtunk abban, hogy jobban megértsék a pénzügy világát, és a későbbiekben önálló döntéseket tudjanak hozni ezzel kapcsolatban.

Pénz7, program, diákok
Interaktív feladatok segítették a fiatalok pénzügyi tudatosságra nevelését
Fotó: Mészáros János

A hét folyamán a fiatalok megismerkedhettek a „zöld pénzügyekkel”, a digitális biztonsággal és a hitelekkel. Helyen válaszaikért „keró zsetont” kaptak, melyet az iskola cukrászai készítettek.

– A pénzügyi és vállalkozói témahét keretében rendhagyó tanórákat tartottunk a fiataloknak – mondta hírportálunknak Mustos Szilvia oktató, a PÉNZ7 intézményi felelőse. – Célunk, hogy a tanulókat pénzügyi tudatosságra neveljük. Diákjaink mindig rendkívül aktívak ezeken a napokon. Kimondottan szeretik az ilyen tevékenységeket. Az elmúlt héten nagyon sok feladatban vettek részt a középiskolások: ilyen volt a pénztúra is, melynek célja az volt, hogy különböző interaktív feladatokon keresztül közelebb kerüljenek a pénzügyek megértéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában