Páratlan látvány

2024.03.25. 11:30

Ezen a videón több száz kiló hal csúszik bele a szolnoki Ártéri Horgásztóba

Közel 14 millió forint értékű hallal segítették a horgászokat a hétvégén, a legkedveltebb fajt telepítették a különböző horgászvizekbe.

Kovács Berta

A horgászok örömére, rengeteg háromnyaras, azaz fogható méretű ponttyal növelte horgászvizeink halállományát a hétvégén a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ). A halakat a szövetség saját, Ecsegfalvi tógazdaságában nevelte, onnan szállították át közvetlenül a tartályokban a különféle vizekhez. Az Ártéri Horgásztó telepítéséről mi is hírt adtunk.

Megérkeztek a pontyok az Ártéri horgásztóhoz 
Fotó: Nagy Balázs

A két nap folyamán végül 13 881 000 forint értékben összesen 9254 kilogrammot helyeztek ki a horgászok által leginkább kedvelt halfajból.

A már említett Ártéri Horgásztóba juttatott 500 kiló hal mellett a Malomzugi Holt-Zagyvába 1000 kilogramm, a Karcagi II. csatornába 500 kiló jutott, a Nagykunsági főcsatorna felső szakaszába 500 kilogrammot, a Keleti ágába 1000, a Nyugati ágba pedig 5254 kiló pontyot helyeztek ki. A telepítés után egyik helyen sem rendeltek el fogási tilalmat, így a héten és a hosszú húsvéti hétvégén is érdemes kilátogatni e vizekhez pontyozni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában