Ezerarcú honvédség

2024.03.13. 19:53

Kiképzés, éleslövészet és filmforgatás: a szolnoki helikopterdandár mindig készen áll a feladatokra – videóval

Huszonöt évvel ezelőtt csatlakozott hazánk a NATO-hoz, a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár erről is megemlékezik.

Mészáros Géza

„Nincs új a nap alatt” – tartja a bibliai mondás, de mindez igaz a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár személyi és technikai állományára is. A helyőrség forgószárnyasai és hajózói az elmúlt napokban is mozgalmas életet éltek – amelyről a dandár a hivatalos közösségi oldalán számolt be.

Helikoptereink az éjszakában…
Forrás: Angyalosi Andrea főtörzsőrmester, Magyar Gábor hadnagy

A szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár állománya a márciusra tervezett nappali és éjszakai kiképzési repüléseit végezte a napokban. Az alakulat H225M helikopterei közül a 70-es oldalszámú egy komplex oktatói vizsgát, illetve berepülő pilóták ellenőrző repülését hajtotta végre. A H225M típusú forgószárnyasok nemrégen részt vettek a S.E.R.E.G című film forgatásán is, majd pedig elindultak Hajmáskérre, levegő-föld éleslövészetre.

A szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár a közösségi oldalán egy videóval megemlékezett Magyarország negyedévszázaddal ezelőtti Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez, a NATO-hoz való csatlakozásáról is. Huszonöt évvel ezelőtt ugyanis március 12-én csatlakoztunk a NATO-hoz.

„Magyarország elismert és megbízható szövetséges. Negyedszázad telt el és ma jobban látszik, mint valaha: a NATO működik és elmondhatjuk, hogy velünk, magyarokkal együtt, közösségben, szövetségben. 1999. március 12-én, egy új évezred küszöbén Magyarország új időszámításba kezdett, a biztonság terén is. A világ legerősebb védelmi szövetségének tagja lettünk!” – hangsúlyozza a rövidfilm alatti bejegyzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában