Biztonság

2024.03.31. 09:30

A villamos hálózatot veszélyeztető ágak kivágására kéri a szolnokiakat a Titász

A növényzeten történő beavatkozásra az élet- és vagyonbiztonság, veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség.

Mészáros Géza

Az Opus Titász Áramhálózati Zrt. felhívja az ellátási területén lévő ingatlantulajdonosokat, -használókat, -kezelőket, -bérlőket – ideértve a természetes- és növényvédelmi területek kezelőit, az erdészeteket, önkormányzatokat – a villamos-hálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő, akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, növényzet eltávolítására, a fák gallyazásának elvégzésére. Mint azt a társaság közleményében jelezte, a növényzeten történő beavatkozásra az élet- és vagyonbiztonság, a veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség.

Mature man cutting off a branch from tree.
Fotó: Gettyimages.com / Forrás:  Illusztráció

Kérik, hogy a hálózatot veszélyesen megközelítő fák és egyéb növényzet gallyazása, eltávolítása előtt — az élet-, baleset- és vagyonbiztonság érdekében — egyeztessék az elvégzendő feladatokat és azok végrehajtási feltételeit az Opus Titász Áramhálózati Zrt. területileg illetékes szervezeti egységével. Az élet-, baleset- és vagyonbiztonság érdekében kiemelten fontos a feszültségmentesítés elvégzése és a szakfelügyelet, melyet az Opus Titász Áramhálózati Zrt. elvégez, illetve térítésmentesen biztosít.

Felhívják az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a szükséges feszültségmentesítés elmaradása miatt bekövetkezett balesetért, károkért felelősséget az Opusz Titász Áramhálózati Zrt. nem vállal.

Az Opus Titász Áramhálózati Zrt. régióközpont címe, elérhetősége: Szolnoki régióközpont: 5000 Szolnok, Verseghy u. 3. (56) 506-131.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában