Oktatás

2024.04.16. 18:30

A napokban zajlik az általános iskolai beiratkozás Szolnokon is

Bár előzetesen online lehet regisztrálni a kiválasztott általános iskolába a leendő elsősöket, a beiratkozáshoz a szülőknek személyesen kell bemutatni az igazolványokat április 18-án vagy 19-én.

Pakainé Pusztai Nóra

Az idén tanköteles korba lépő gyermekek általános iskolai beiratkozása április 18-án, valamint 19-én 7 és 19 óra között lesz. A Szolnoki Tankerületi Központ tájékoztatása szerint, a szülő köteles a tanköteles korba lépő gyermekét a lakóhelye szerinti körzetes vagy a választott iskola első évfolyamára személyesen beíratni, az adatok előzetesen rögzíthetőek a Kréta online felületén. A helyszínen be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat. A körzethatárokról a polgármesteri hivatalok honlapján tájékozódhatnak a szülők.

általános iskola
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételével kapcsolatban elutasító döntést hoz, a szülő a döntés ellen jogorvoslattal élhet, melyet  a döntés közlésétől számított 15 napon belül az iskola fenntartójához, igazgatójához kell benyújtani – közölték.

A Szolnoki Tankerületi Központ iskoláiba jelentkezett nebulók számáról a beiratkozást követően tudnak pontos adatot szolgáltatni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában