Szolgáltatás bővítés

2024.04.09. 14:30

Új adótorony emelkedik a magasba Csépa határában

Adótornyot építettek Csépa határában, már csak a beüzemelésre várnak. Várhatóan stabil adatkapcsolat lehetőségét biztosítja majd az új szerkezet.

Pakainé Pusztai Nóra

Két szolgáltatónak adótornya már volt Csépa közelében, ám a harmadik esetében az adatkapcsolat elég gyenge volt. A település egyes pontjai egyébként is mélyebben fekszenek, ott a térerővel akadtak jelentősebb problémák is.

Hamarosan üzembe helyezik az új adótornyot Csépán
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

– Tavaly kerestek fel minket, hogy Tiszasas és Csépa között egy önkormányzati területre adótornyot építenének. A felméréseik szerint ugyanis a lakosság 30 százaléka használja az ő szolgáltatásukat – magyarázta Pintér Csaba Gábor, Csépa polgármestere.

A munkálatok néhány hete az alap kiásásával és betonozással kezdődtek meg. Egy hét alatt a torony már állt, a szükséges eszközökkel is felszerelték. A beüzemelés már csak azon áll, hogy mikor lesz áram a területen. A környéken élők remélik, hogy ez mihamarabb bekövetkezik. 

– Amellett, hogy a lakosság életszínvonala emelkedik, az önkormányzat a bérleti díjból bevételhez is jut, így az adótorony építése több szempontból is kedvező – szólt az előnyökről a település vezetője. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában