Pecaverseny

2024.04.15. 07:00

Remek fogása volt a Tószegi Pontyfogó horgászainak, senki nem maradt hal nélkül

Rengeteg pontyot fogtak a pecások a Tószegen megrendezett vasárnapi horgászversenyen. Összesen több, mint 165 kilónyi halat fogtak ki a vízből.

Kovács Berta

Pontyfogó horgászversenyt rendezett vasárnap a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület a helyi Csónakázó-tavon. A megméretésre nem csak a helyieket várták. 

Nagy Imre, horgászverseny, pecázás
Az első halat, egy 2,5 kg-os pontyot Nagy Imre fogta ki
Forrás: Beküldött fotó

Jöttek is halfogók a környék településeiről, de messzebbről, még Jászberényből is érkeztek egy jó pecázás reményében. Harminchatan foglalták el a tó körül a reggel kisorsolt helyüket.

A versenyzők két horgászbotot használhattak, tetszés szerint választva úszós vagy fenekező készséget. Természetesen a kifogott halak közül csak a ponty számított bele a végeredménybe.

Az egyesület, hogy megkönnyítse a halfogást, már az eseményt megelőző napon öt mázsa háromnyaras pontyot telepített a horgászvízbe.

Akadt a horogra más halfaj is, de a pontyok étvágyára igazán nem lehetett panasz, rengeteget akasztottak meg és szákoltak ki a versenyzők. Persze nem mindenki volt egyformán eredményes, hal nélkül azonban nem maradt senki.

A legnagyobb – 7,45 kilós – halat Szalai Zsolt akasztotta meg.

Mint arról Bedekovics László egyesületi elnök beszámolt, a számok is azt mutatják, hogy igen eredményes volt a verseny, hiszen összesen 165,42 kiló halat fogtak ki a résztvevők, és volt olyan, aki mivel csak egyetlen halat fogott, meg sem várva a mérlegelést és visszadobta fogását.

A mérlegelés után minden uszonyos visszanyerte a szabadságát, a horgászokat pedig öreglebbencs ebéddel vendégelték meg a szervezők.

Az egyesület rendezte versenyeken a résztvevők pontokat szereznek, év végén ez alapján dől el, melyikük érdemli ki az Év horgásza címet. A pontyfogó megméretés is beleszámít a pontversenybe.

Az egyesület már készül a következő, ezúttal családi horgászversenyére, melyet hagyományosan május elsején rendeznek meg.

A Tószegi Pontyfogó eredményei:

A helyezéseknél a zsákmány összsúlya számított. 

Az első helyezettnek járó kupát és ajándékot Nyolcas Ignác vehette át, aki 22,09 kilogramm pontyot terelt a szákba. 

A második helyezés a fiának, Nyolcas Krisztiánnak jutott, aki összesen 18,4 kilónyi pontyot fogott. 

Csák Imre 17,96 kilogrammnyi hala pedig a harmadik helyezéshez volt elég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában