Díjátadó gála

2024.04.06. 09:57

Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője lett Jászberény új díszpolgára

Látványos hagyományőrző forgataggal, szórakoztató programokkal ünnepelték a Város napját április 3-án Jászberényben. A rendezvénysorozat egyik fénypontja ebben az évben is a díjátadó gálaest volt, melyen a város kiválóságait jutalmazták. Ebben az évben a díszpolgári címet Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője, Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus kapta.

Illés Anita

A Palotásy János Zeneiskola trombitásai nyitották meg a díjátadó ünnepséget április 3-án este a Lehel Film-Színházban, majd a Déryné Vegyeskar előadásában felcsendült nemzeti imádságunk a Himnusz és a Jász Himnusz. 

Jászberény,kitüntetések,díjazás
Nagyszabású gála keretében adták át a városi kitüntetéseket, elismeréseket Jászberényben
Fotó: Pesti József

A nagyszabású gálaesten Budai Lóránt polgármester köszöntője után átadták a városi kitüntetéseket, elismeréseket. Kimagasló szakmai színvonalon végzett munkájáért, a város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a képviselő-testület díszpolgári címet adományozott Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője, Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja részére. 

A város tiszteletbeli polgára címet ebben az évben dr. Dobos László közgazdász, szociológus kapta a több mint három évtizedes közéleti tevékenységéért, a Jászság kulturális értékeinek gyarapításéért, széleskörű megismertetéséért. Jászberény Városért – Pro Urbe érdemérmet vehetett át dr. Oldal Edit háziorvos és Szabó Jánosné nyugdíjas könyvtárigazgató. A vizuális nevelés és művészeti tevékenysége elismeréseként Pro Civitate – Jászberény díjban részesült Nagyné Koncz Éva nyugdíjas óvodapedagógus és tanár. A képviselő-testület Pro Civitate – Jászberény díjat adományozott a Kutyákkal az Életért Alapítványnak az elmúlt évtizedekben, különösen a törökországi földrengést követő mentés során tanúsított példamutató magatartás elismeréseként. 

A Friedvalszky Ferenc köztisztviselői díjat idén Bató Andrea, a Jászberényi Polgármesteri Hivatal városgazdálkodási osztályának vezetője kapta. Sipos Orbán kulturális és művészeti díjat érdemelt ki Fehér Ödön cimbalomművész és Vajai Franciska tanítónő, néptáncos. Zirzen Janka közoktatási díjjal ismerték el Ábri Lászlóné gyógypedagógus, Magyar Gézáné igazgatóhelyettes, Streitmann Andrásné nyugdíjas műszaki ismeretek és gyakorlatok szakos általános iskolai tanár és Tóthné Gutai Erzsébet óvodapedagógus kimagasló pedagógiai, oktatói-nevelői munkáját. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban végzett munkája elismeréseként Árpád-házi Szent Erzsébet egészségügyi díjat vehetett át Bércesi Zoltán villanyszerelő, Nagy Sándor élelmezésvezető-helyettes és Szalkári Attila beteghordó. Gerevich Aladár sport díjat érdemelt ki Pintér Andrea válogatott röplabdázó és Szöllősi Károly nyugdíjas testnevelő tanár. 

Dézsi Zoltán riporter kapta a városi sajtódíjat

A Szent Klára szociális munka díjat ebben az évben Pernyész Istvánné takarítónőnek és a Jászberényi Család- és Gyermekjóléti Központ munkaközösségének ítélték oda. Magas színvonalú riporteri és szerkesztő-műsorvezetői tevékenysége elismeréseként a képviselő-testület Komáromy József sajtódíjat adományozott Dézsi Zoltán felelős szerkesztő részére. A rendészeti díjat Bujdosó Gábor tűzoltó alezredes, hatósági osztályvezető és Lékó Béla Tamás címzetes rendőr főtörzszászlós, helyszínelő és balesetvizsgáló kapta. Faragó László Környezetvédelmi díjjal ismerték el Alvári Csaba főépítész és a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. parkgondozó csoportjának kimagasló munkáját. A Jászberény Szolgálatáért díjat idén az Olajág-Jász Mozgássérültek Közhasznú Egyesülete kapta. Jászberény Város Mecénása díjjal ismerték el a Konkoly Electro Kft. tevékenységét, társadalmi szerepvállalását. A gálaesten közreműködtek a Palotásy János Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és a Déryné Vegyeskar. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában