Jótékonysági bál

2024.04.14. 17:00

A szakképzés fejlesztésével biztosítják a karcagi fiatalok jövőjét – galériával

Jótékonysági bált szerveztek a karcagi Déryné Kulturális Központban. A rendezvény bevételét a Karcagi Szakképzési Centrum tanműhely eszközeinek fejlesztésére, diákprogramok segítésére, és az intézményi tornaterem padlózatának rekonstrukciójára fordítják majd.

Daróczi Erzsébet

A Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium „SZAKI” 2000 Alapítványa Szak-Ma jótékonysági bált rendezett szombaton a Dérynében. Az est a „Társulat”: „Valami Amerika avagy Bennünk van az „X” faktor” című előadásával kezdődött a moziteremben, majd a második emeleti bálteremben folytatódott, ahol az iskola végzős diákjai tánccal nyitották meg az estét.

bál, tánc
Az est nyitótáncát az iskola végzős diákjai adták
Fotó: Daróczi Erzsébet

A bál résztvevőit Facsar András igazgató köszöntötte.

– Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen létszámmal összegyűltünk, köszönöm mindenkinek, aki jelenlétével is hozzájárul a szakképzés előrehaladásához. Köszönöm a „Szaki” 2000 alapítványnak, hogy évtizedek óta támogatja az iskolát, és tanulóinkat. A „Szak-Ma” bál legfőbb feladata az adománygyűjtés mellett az, hogy a gazdasági élet szereplőit, a szakképzésben közreműködőket egy asztalhoz ültesse. 

Mi, akik ma összegyűltünk, nemcsak a szakképzés sorsát viseljük szívünkön, hanem Karcag jövőjét is. 

Egy közös célért vagyunk partnerek iskolánk fejlődése érdekében, hiszen a jövő itt, és most kezdődik – mondta az igazgató, majd megköszönte mindenkinek a munkáját, aki a rendezvény sikeres, színvonalas megvalósításáért dolgozott. 

Hozzátette, a rendezvény bevételét az iskolai tanműhely eszközeinek fejlesztésére, diákprogramok segítésére, az intézményi tornaterem padlózatának rekonstrukciójára fordítják majd.

Az igazgató beszéde után Fodor Csaba kuratóriumi elnök vette át a szót, aki szintén köszönetet mondott a támogatóknak és háláját fejezte ki Pesti Tiborcnak, az alapítvány megalkotójának másfél évtizedes munkájáért, emellett köszöntötte Soós Géza testnevelőt, aki 1969-ben ebben az iskolában kezdte a pályáját, s most az intézmény jubileumi, 55 éves évfordulójára az ünnepséget szervezi.

Szepesi Tibor polgármester szerint a bál egyre fontosabb társadalmi eseménye Karcagnak.

– Az első báloknál az volt a legfontosabb érv, hogy a szakmák fontosságára hívja fel a figyelmet, ami azt gondolom ma már teljes mértékben elérte a célját. Ugyanis fejlődtek a szakmák, valamint a szakképzési tudások, amelyek meghatározzák egy település, és egy ország gazdaságát. Nagyon fontos, hogy olyan fakultást igyekezzünk biztosítani diákjaiknak, amivel boldogulni tudnak az életben. 

Ehhez az alapokat megkapják azoktól a pedagógusoktól, akik lelkesedéssel, odafigyeléssel, szaktudással rendelkezve foglalkoznak velük. Látjuk azokat a versenyeredményeket, amelyeket az iskola, az alapítvány és az itt jelenlévő vállalkozók segítségével elértek

– fogalmazott.

A város első embere kiemelte, egy városi struktúra akkor tud fejlődni, ha nemcsak a képviselő-testület gondolkodik azon, hogy milyen irányba kellene menni, hanem valóban a vállalkozókkal közösen is tudják ezt alakítani. Példaként hozta fel a „Kávészünet” rendezvényeket, illetve magát a bált is.

– Fontos, hogy munkahelyek teremtődjenek, hogy olyan élhető város legyünk, ahol szeretnének itthon maradni fiataljainak, mert jól érzik magukat. A teremben lévő vállalkozások, vállalkozók célja továbbra is az, hogy kihasználja azokat a lehetőségeket, amelyekkel munkahelyet tud teremteni, és ahol a fiatalok is el tudnak helyezkedni – fogalmazott Szepesi Tibor.

Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök szintén megköszönte az alapítvány munkáját, amelyet a szakképzés támogatásért végez. Mészáros Zsolt, az Essen Kft. ügyvezető igazgatója is jó szórakozást kívánt minden bálozónak. 

A pohárköszöntő után megkezdődött a hajnalig tartó mulatság, aminek zenéről Farkas Judit gondoskodott, az éjszakai fellépő pedig Karcagi-Nagy Zoltán magyar nóta énekes volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában