Világnap

2024.04.10. 18:15

Kék lufikkal telt meg a jászberényi égbolt a minap

A program keretében ebben az évben is hirdettek rajzpályázatot, melynek fókuszában az autizmus, a barátság és az elfogadás állt.

Illés Anita

Az autizmus világnapjához kapcsolódva a Szent Ferenc Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása idén is meghirdette a „Séta az autizmussal élőkért” elnevezésű programot Jászberényben. Április másodikán a rossz idő miatt elhalasztották a figyelemfelhívó sétát, egy héttel később, április 9-én viszont napfényes idő várta a programra érkezőket a Conselve parkban. 

A Szent Ferenc Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása idén is megszervezte a kék sétát, amelyhez több intézmény, civil szervezet csatlakozott 
Fotó: Pesti József

A Szent Ferenc Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása 2017 óta minden évben csatlakozik a világnapi kezdeményezéshez. Céljuk, hogy tudatosítsák az autizmus, mint fejlődési zavar létezését, valamint segítsék az autizmussal élők minél jobb megismerését, elfogadását. 

Elsőként Bozóki Jánosné, a Szent Ferenc Szociális Intézmény vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd Budai Lóránt polgármester nyitotta meg a rendezvényt és hangsúlyozta, hogy minden nap figyeljünk oda az autizmussal élőkre. A programhoz kapcsolódva ebben az évben is hirdettek rajzpályázatot, amelynek fókuszában az autizmus, a barátság és az elfogadás állt. A felhívásra érkezett alkotásokkal díszítették a Conselve parkot, a város központjában található üzletek kirakatait és a polgármesteri hivatal előtti hirdetőtáblát. 

A világnap tiszteletére szervezett táncos, dalos, verses műsorban közreműködött az Albatrosz Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása, a Szent Ferenc Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása, a Szent István Körúti EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, valamint a Maci Óvoda. A produkciók után a résztvevők kékbe öltözve, zászlókat lobogtatva indultak közös sétára, végül pedig kék lufikat engedtek a magasba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában