Lelkes gyűjtők

2024.04.13. 18:00

A képregény imádók Kánaánja valósult meg szombaton Szolnokon – galériával

Negyedik alkalommal rendezték meg szombaton a Szolnoki Képregény és Játék Börzét, aminek ezúttal az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont.

Köllő Judit

– Több mint tizenöt évig Budapesten éltem és amikor visszaköltöztem, azzal szembesültem, hogy hiányként tekinthetünk a vármegyében a képregény börzére. Így ennek a rendezvénynek a szervezési „terhét” boldogan magamra vállaltam! – mesélte hírportálunknak Szabó Miklós szervező. 

képregény, játék, börze
Több százan gyűltek össze az Agórában, hogy képregényt vásároljanak
Fotó: Nagy Balázs

– Hála a hosszú évek gyűjtése alatti ismeretségeknek, már első alkalommal is egy igen nagyszámú és lelkes eladói csapat verődött össze, akik színes termékeikkel egy kínálattal rendelkeznek. A nagy érdeklődésnek és látogatottságnak köszönhetően, az alap csapat azóta is rendszeresen megjelenik a börzén, sőt alkalomról alkalomra vannak új jelentkezők is. 

Budapestről, Debrecenből,  Érdről  és Nyíregyházáról is érkeztek eladók, hogy árulják portékájukat a negyedik Szolnoki Képregény és Játékbörzén.

– Az idősebb korosztály és a gyűjtők általában a drágább képregényeket keresik, a gyerekek és a fiatalok pedig az egyszerűbb játékokat – folytatta a szervező. 

Az esemény nem csak felnőtteknek szól, hiszen azért szervezzük ezt a börzét, hogy a gyerekek is kedvét leljék a játékokban és az általuk kedvelt képregényekben

– emelte ki. 

– Már több mint egy évtizede járom az országot Nyíregyházától Szombathelyig a képregények nyomában. Azóta nem volt olyan ezzel kapcsolatos rendezvény, ahol adni, venni, cserélni lehet, amin én nem vettem részt. Ennek oka, hogy 1989 óta a Pókember első Magyarországi megjelenése óta képregény rajongó és gyűjtő vagyok – mondta Szabó Miklós.

Az eseménynek idén is hatalmas sikere volt Szolnokon, több száz érdeklődő összegyűlt az Aba-Novák Agórában, hogy képregényeket vadásszon akár vásárlás, akár csere céljából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában