Jótékonysági est

2024.04.07. 11:20

Remek hangulatban báloztak Karcagon, a kórházat fejlesztik a bevételből – videóval, galériával

Nemesíteni, jobbítani az emberi életet – ez a dr. Kátai Gábor idézet volt a mottója annak a szombati estnek, melyet a Kátai Gábor Alapítvány már kilencedik alkalommal szervezett meg. A bevételt a Karcagi Kátai Gábor Kórház kapja, a pénzt a biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

Daróczi Erzsébet

– Ez az est egy igazi ünnep, alkalom arra, hogy köszöntsük a karcagi egészségügyi dolgozókat – fogalmazott köszöntőjében Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlési elnöke  a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégiumban tartott esten. – Mindannyian lelkiismeretesen és szakadatlanul végzik a munkájukat, aminek köszönhetően biztonságban és egészségben élhetjük az életünket. Most van egy kis idejük megállni, és hátrahagyva a dolgos mindennapokat önfeledten eltölteni egy kellemes estét. Köszönjük nekik, hogy vannak nekünk, hogy értünk dolgoznak! – fűzte hozzá az elnök.

Jó hangulatban telt az esemény
Fotó: Daróczi Erzsébet

Mindig is presztízs volt a kórházban dolgozni

– A karcagi kórház 1968 óta mindig fontos szerepet töltött be a város és a térség életében – vette át a szót F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő. – Mindig is presztízs volt ott dolgozni. Mindenki tudta, hogy ez nem Kátai Gábor Kórház, hanem a kórház, mely ma is térségünk meghatározó pontja. Kívánom, hogy ezt a presztízst, amit a karcagi kórház jelent, őrizzük meg, mert büszkék vagyunk önökre, az itt dolgozókra – fogalmazott a parlamenti képviselő.

Nagyné László Erzsébet főigazgató is mindenkinek megköszönte a részvételt, majd az estét szervező csapatot méltatta. Dr. Fazekas Gábor Gyula, a Kátai Gábor Alapítvány kuratóriumi elnöke is háláját fejezte ki azok felé, akik hozzájárultak az est megrendezéséhez.

Eszközfejlesztésre fordítják az est bevételét

Pohárköszöntőjében Szepesi Tibor polgármester arról beszélt, hogy a bálnak két célja is van: egyrészt hogy a dolgozók munkáját segítsék a bevételből megvalósuló eszközfejlesztésekkel, másrészt pedig az, hogy azok, akik a kórházba kerülnek, a modern műszerek segítségével mihamarabb meg tudjanak gyógyulni.

– Hiszen legnagyobb kincsünk az egészségünk! Ehhez járul hozzá az alapítvány az önök támogatásán keresztül – mondta Szepesi Tibor.

Remek hangulatot varázsolt a dolgozók műsora

A hagyományokhoz híven a jótékonysági est műsorát a kórház dolgozói „szolgáltatták”. A Karcagi Kátai Gábor Kórház Kátai MediSong Kórusa több műfajban is megmutatta tehetségét Kátainé Nyakó Edit karnagy vezetésével. A Sürgősségi Betegellátó Osztály csapata pedig arra vállalkozott, hogy bemutassa, hogyan is fejlődött a tánc az ötvenes évektől napjainkig. Egy másik jelenetben pedig a párizsi olimpiára készülve „szinkronúszó válogatást” láthatták tőlük a jelenlévők.

A vidám műsor után sem hagyott alább a hangulat, melyről végig az UV-Trió gondoskodott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában