Felújítás

2024.04.11. 13:30

Megerősítik a közel 100 éves törökszentmiklósi víztorony szerkezetét

Hamarosan elkezdődhet az 1926-ban épült régi víztorony részleges felújítása Törökszentmiklóson. A használaton kívüli építmény szerkezeti megerősítésére azért van szükség, mert az évek során nagyon leromlott az állapota. A bontás költsége ráadául nagyjából a megerősítésével egyezne meg.

Molnár-Révész Erika

Így néz ki most a közel 100 éves víztorony Törökszentmiklós központjában

Fotó: Mészáros János

Április második felében elkezdődhet a közel 100 éves, 1977 óta használaton kívüli víztorony szerkezetének megerősítése, részleges felújítása Törökszentmiklós belvárosában. 

Egy tavaly megrendelt statikai szakvélemény, a helyszíni vizsgálatok és számítások alapján azonnali beavatkozásra volt szükség, mivel a torony szerkezetében karbonizációs folyamat indult el. 

Az idei évi költségvetésben a műszaki beavatkozás kiviteli tervezésének és megvalósításának költségeire 50 millió forintot különített el az önkormányzat. Hogy mi lesz a torony későbbi funkciója, egyelőre még nem dőlt el. 

Így néz ki most a közel 100 éves víztorony Törökszentmiklós központjában
Fotó: Mészáros János

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában