Összefoglaló

2024.05.27. 20:00

Gyalogost sodort el egy személyautó Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár és a vármegyeszékhely önkormányzata hétfőn megemlékezést tartott a Hősök napja alkalmából a Tiszai hajósok terén. Az ünnepségen azokra a katonákra és civilekre emlékeztek, akik életüket adták a hazáért.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Egy átverés áldozatává vált férfitól, a tószegi Molnár Istvántól kaptunk megkeresést, akit egy évvel ezelőtt 319 ezer forinttal károsítottak meg. Az online csalás miatt hoppon maradt István csak egy könnyűszerkezetes garázst szeretett volna magának. Történetéről mesélt hírportálunknak.

Ismét közelebb kerülhettünk hazánk, térségünk értékeihez a vármegyeszékhelyen. Kinyitott ugyanis a Hungarikumok utcája Szolnokon. A vármegyeszékhely déli városrészében gasztrokulturális eseményt rendeztek, melynek célja az volt, hogy az érdeklődőket megismertessék az elismert magyar értékekkel.

A Debreceni úti gyalogos átkelőhelyen sodort el személyautó el egy hölgyet hétfőn reggel. A Szolnok irányából haladó autó sofőrjének a szemébe sütött a nap és elsodorta a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közlekedő hölgyet. A lány könnyű sérüléseket szenvedett.

Új, kifejezetten vízimentés céljára kifejlesztett ruhákkal gazdagodott az Életjel Mentőcsoport. A vízimentő öltözékek, melyekhez támogatók jóvoltából jutott a civil szervezet, a napokban érkeztek meg Dániából.

A pedagógusok teljesítményértékeléséről szóló szakmai fórumon dr. Kozák András, a Nemzeti Pedagógus Kar jogi szakértője tartott előadást. A hétfői eseménynek a Szolnoki Szakképzési Centrum konferenciaterme adott helyet, ahol számos vármegyei pedagógus gyűlt össze.

Elkészült a nagyszabású energetikai beruházás, melyre Tiszasüly a TOP Plusz pályázat révén szerzett forrást 2022-ben. Az ünnepélyes átadót hétfőn tartották. A rendezvényen Nagy Richárd polgármester a hivatalnál ismertette a projektet, mellyel jelentősen csökkennek az energiaköltségek.

Összeütközött két személyautó Szolnokon, a Mátyás király út és a Levente utca kereszteződésében hétfőn a reggeli órákban. A balesethez műszaki mentés céljából a város hivatásos tűzoltói vonultak ki. Az egység áramtalanította a járműveket. 

Gyermeknapi forgatagra hívta a Jászkerület Nonprofit Zrt. a családokat vasárnap. Az egész napos rendezvényen mindenki megtalálhatta a magának megfelelő programot: a színpadon zenés műsorok, koncertek és bábjátékok, a sziget területén kézműves foglalkozások és interaktív játékok várták a gyerekekkel érkező szülőket, nagyszülőket.

Egy személyautóval közlekedő jászapáti lakost ellenőriztek a rendőrök Jászkisér belterületén május 26-án délben. A járőrök megállapították, hogy a sofőrt a Gyöngyösi Járásbíróság és a Jászberényi Járásbíróság is eltiltotta a vezetéstől. A férfit előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. 

A hatodik helyen végzett a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata az élvonalbeli bajnokságban. Az elmúlt évadról és a játékoskeringőről Hangay Zoltán edzővel beszélgettünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában