Összefoglaló

2024.05.30. 20:00

Elszökött kenguru futkározott Rákócziújfalu utcáin – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Egy kenguru keltett feltűnést szerdán délután Rákócziújfaluban. A kedves kis erszényes ugrálva rótta a település utcáit. Mint később kiderült, a kenguru egy Halastó környéki magántartótól szökött meg, nem sokkal ezt követően azonban már haza is tért.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Előbb Salgótarjánban, majd Jászapátin kampányolt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön. A miniszterelnök Pócs Jánossal, a térség országgyűlési képviselőjével és ifj. Pócs Jánossal, a város fideszes polgármesterjelöltjével is találkozott. 

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök az Alsómuszáj tanyánál május 29-én éjjel. Az egyenruhások megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Két autó ütközött össze a 4-es főút 170-es kilométerszelvényénél, Karcag és Püspökladány között csütörtök délután. A karcagi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

A Törökszentmiklós nyerte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kupa döntőjét, miután a Martfűn rendezett fináléban 5–2-re legyőzte a Szajol együttesét. 

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás bűntette miatt emelt vádat Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség több személlyel szemben, akik négyszázmillió forint kárt okoztak Magyarország egyik legjelentősebb mezőgazdasági gépgyártó cégének.

Második lépcsőben nemrégiben elkészült a szociális kiszolgáló helyiségeket tartalmazó rész, így csütörtök délelőtt felavatták az Egyesített Szociális Intézmény István király úti épületét.

Nem rendelkezett vezetői engedéllyel az a személyautóval közlekedő mezőtúri férfi, akit május 29-én este ellenőriztek az egyenruhások a város külterületén. A 70 éves sofőrrel alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért előállították a Mezőtúri Rendőrkapitányságra. 

Mosdókkal, fogadóhelyiséggel, valamint szabadtéri konyhával ellátott közösségi tér épül a felújított bagimajori szélmalom és kúria mellé Kengyelen. A túraközpont kialakításának projektindító rendezvényére szerdán került sor a helyszínen. A turisztikai fejlesztés 250 millió forintos pályázati forrásból valósul meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában