Szoljon podcast

2024.05.23. 10:00

Rejtett kincseket segít felfedezni a szolnoki idegenvezető

Szolnok rejtett kincseit segít felfedezni Kis Krisztián Bálint idegenvezető.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Májusban szívesen kirándulunk a szabadban, vagy járjuk be városnéző túrák keretében a hazai települések nevezetességeit. Kis Krisztián Bálint Szolnokon vezeti körbe azokat, akik a jászkunsági vármegyeszékhelyre kíváncsiak. Rejtett kincsekből pedig bőven akad a környéken. 

Kis Krisztián Bálint, idegenvezető,podcast
Kis Krisztián Bálint 
Fotó: Kiss János

Mint megtudtuk, az ide látogató hazai és külföldi turistákat elsősorban a Tisza és a Zagyva élővilága, a gulyásfesztivál, a habos isler, a Szolnoki Művésztelep, a Galéria, valamint a RepTár vonzza leginkább a településre. Az idegenvezető arról is szót ejtett, hogy milyen megható élmények jellemzik munkáját, és milyen pozitív és negatív visszajelzéseket kapott eddig a rá bízott turistáktól. Kis Krisztián Bálint szerint sokan barangolják be a vármegyeszékhelyet hagyományos városnéző túrák keretében, de vallások és szent helyek nyomába is szívesen erednek a Szolnokra érkező csoportok. Ezekről és sok más helyi látnivalóról Hartai Gergely rádiós szerkesztő kérdezte a szakembert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában