Szoljon podcast

2024.06.05. 14:54

Felelősséggel valóban felhőtlen lehet a nyár, figyelmeztet Németh Ádám

Aktuális témákról tájékoztat Németh Ádám a nyári időszakkal kapcsolatban. A Katasztrófavédelem vármegyei szóvivője egyebek mellett a fesztiválozás szabályaira, a vakáció hónapjainak veszélyeire is felhívja a figyelmet.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

A nyár a Katasztrófavédelem háza táján is nyüzsgő és mozgalmas. A Szent Flórián napi díjátadó fontos és kiemelkedő eseménynek számít. Ám emellett a nyári fesztiválszezon is kezdetét veszi, amely minden évben sok munkát ad a szakembereknek. Németh Ádám a Katasztrófavédelem vármegyei szóvivője is igyekszik felhívni a figyelmet, a nyári időszak veszélyeire. 

nyár, podcast, Németh Ádám
Vendégünk: Németh Ádám
Fotó: Daróczi Dorottya

Odafigyeléssel csökkenthető a kockázat

A felhőtlen szórakozás könnyedén felelőtlenségbe csaphat, de a szakember szerint, némi odafigyeléssel, csökkenthető a kockázat. Németh Ádám egyebek mellett a hirtelen érkező nyári zivatarok és viharok veszélyeire hívja fel a figyelmet. Emellett a biztonságos strandolásról a viharjelzések fontosságáról is beszél. 

A tűzgyújtási tilalom a nyári hónapokban a legszigorúbb

A szakember erről is részletes tájékoztatást adott. Németh Ádámot a témában Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő kérdezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában