KARCAG

2018.03.23. 09:25

Átadták az első babacsomagot Karcagon

Az önkormányzat ez évtől kiemelten kívánja támogatni a gyermeket vállaló családokat, így a költségvetési rendeletben babacsomag bevezetéséről is rendelkezett.

Daróczi Erzsébet

A babacsomag a 2018. január 1-jén, vagy azt követően született újszülöttek gondozását segítő egyszeri természetbeni támogatás, bruttó húszezer forint értékben.

Olyan babaápolási termékeket, használati tárgyakat tartalmaz, amelyeknek a mindennapok során a szülők hasznát tudják venni. Az első csomagot szerdán, a városházán Dobos László polgármester adta át Jakab-Ács Gergőnek és feleségének, Király Beátának.

– Hatodik éve élünk és dolgozunk Karcagon. Én, mint mentőtiszt, feleségem, mint védőnő. Beáta most második kislányunkkal van épp otthon. Nagyobbik kislányunk, Hanna 2,5 éves, lassan óvodába megy, kisebbik lányunk, Janka pedig két hónapos, idén január 18-án született.

– Nagyon örültünk, hogy mint többgyermekes családnak, az önkormányzat ilyen felajánlást adott nekünk – mondta a babacsomag átvétele után az édesapa.

Borítókép: illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában