Szolnok

2017.07.24. 18:00

A héten várható a műszaki átadás

Csúszik a kivitelezés, ezért a Pelikán Bevásárlóközpont szerkezeti megerősítését célzó munkálatok befejezése is késik.

Mészáros Géza

Mint arról írtunk, az építők korábban az épület tetőtéri parkolójának borításához olyan rétegrendet választottak, ami nem véd attól, hogy beázzon az építmény. A mostani felújításnál a szerkezet statikai megerősítésére beton alaptömbökre acéloszlopokat állítanak.

A bevásárlóközpont szerkezeti megerősítését célzó munkálatok a földszinti buszpályaudvart, így az utazókat is érintették.

Az országos helyközi autó­buszjáratokat, és a Tószeg, Abony, illetve Zagyvarékas irányából érkező regionális helyközi járatok utaskiszolgálását a vasútállomásra, a Jubileum téri ideiglenes helyközi autóbusz-állomásra helyezték át.

Információink szerint a jelenlegi felújítás műszaki átadása ezen a héten megtörténik, a buszpályaudvar eredeti funkcióját pedig a jövő hónap elején visszaállítják, így a korábbi induló és érkező autóbuszjáratok is visszakerülnek a belvárosi állomásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában