jászkunság

2019.01.16. 18:20

Megyei gazdának ítélték a az Év Termelője díjat

Január 14. és 17. között immár ötödik alkalommal rendezték meg a szolnoki Malagrow Kft. szervezésében a mezőgazdasági termelők körében már hagyományokkal rendelkező Malagrow Növénytermesztési konferenciasorozat.

Kovács Berta

Fotó: Beküldött fotó

A szakmai előadások ezúttal négy napon át, egymással párhuzamosan, összesen 8 helyszínen zajlottak az ország különböző pontjain.

A korábbi évekhez hasonlóan, a növényélettani előadások mellett gyakorlatban használható ismeretekkel is gazdagodhattak az érdeklődők. A rendezvény fókuszában a szervező új szántóföldi hozamstimulátora állt.

A konferenciasorozat kiemelt eseménye volt a január 16-i szolnoki, a a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karán megtartott rendezvény, ahol az olasz partnervállalat, a Valagro is képviseltette magát, valamint ittt adták át a Valagro „Év Termelője díját”.

Fotó: Beküldött fotó

Az elismerést a teljes kelet-közép európai és afrikai régióban egy megyei termelő, Szántó Lajos kapta.

Szolnokon jelentették be azt is, hogy 2019-től nemzetközi piacra lép a szolnoki vállalat: az olasz partner termékeit kizárólag ők fogják forgalmazni Románia és Szlovákia területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában