SZOLNOK

2018.10.14. 19:55

Most még kátyús a Dr. Kaposvári Gyula híd

Bár még nem készült el a Zagyván átívelő Dr. Kaposvári Gyula híd, néhányan már most panaszkodnak, hogy kátyús az aszfaltburkolat. Van, aki azt gondolja, rá sem kellett volna engedni az autós forgalmat.

Hutter Zsófia

Jelenleg elég nagyot zökkennek a jókora kátyún áthaladó járművek, de a felület kap még egy kopóréteget

Fotó: Csabai István

– Hihetetlen, hogy még nincs is kész, és már most szétrepedt a burkolat a hídon – panaszolta hírportálunknak egy szolnoki olvasó. – Nagyon bízom benne, hogy a végleges átadás előtt helyreállítják, mert ez így nem maradhat.

– A mostani állapot is borzasztó, és napról napra romlik a sok, hídon áthaladó autó miatt. Reméljük, hogy az úthelyreállítási kódex már erre a felújításra is érvényes lesz – tette hozzá a hölgy.

Zoltán sincs megelégedve a hidat érintő közlekedési helyzettel.

– Néha elgondolkodom rajta, hogy jobban járok, ha inkább a Verseghy út felé megyek, mert ezek a lyukak, amik a hídon vannak, nem tesznek jót az autónak – mondta. – Nagyon sajnálom, hogy ez mindkét oldalon előfordult.

– Valószínűleg olyan állapotban volt az aszfalt, hogy még nem kellett volna ráengedni a járműforgalmat. Bízom benne, hogy emiatt nem tart majd tovább a felújítás a tervezett novemberi időpontnál – mondta reménykedve a fiatalember.

Az önkormányzat Hídfelújítás nevű Facebook-oldalán naprakész információk olvashatók a munkálatokkal kapcsolatban. A közelmúltban elkészült a híd egyik oldalán a járda, és ennek köszönhetően a gyalogos és kerékpáros forgalmat átterelték az új részre.

Jelenleg elég nagyot zökkennek a jókora kátyún áthaladó járművek, de a felület kap még egy kopóréteget
Fotó: Csabai István

A gépjárműforgalom számára már szeptember 10-én megnyitották a Zagyván átívelő hidat, ugyan csak félpályán. Azonban tudni kell, ez még nem a végleges állapota a híd burkolatának.

A szakemberek a híd felújításának utolsó szakaszánál tartanak. A tervek szerint a következő egy hónapban helyreállítják a jelenleg lezárás alatt álló járdarészt és korlátokat, illetve befejezik az autósoknak szánt szakasz felújítási munkálatait is, a felületre pedig kerül még egy kopóréteg. Ezek után újra teljes egészében, sokkal jobb állapotban kapja vissza a város a fontos átkelőt.

Több elemmel folytatódik a városrész látványos fejlesztése

A Dr. Kaposvári Gyula híd felújítása egy több mint két és fél milliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés első eleme. A beruházás során átépítik és meghosszabbítják az utat egészen a Mester útig.

Új körforgalmi csomópont épül a Városmajor út és a Dr. Sebestény út kereszteződésében. A fejlesztés részeként a meglévő csapadékvíz-elvezető rendszert felújítják, a területrész lakó-, illetve gazdasági területrésszel bővül.

A fejlesztéssel érintett helyeken a buszmegállókat felújítják, illetve újakat helyeznek ki. A Városmajor úttól a Mester útig a közvilágítási hálózatot is kiépítik. A kerékpárút a végcsomópontban csatlakozik a Millér-főcsatorna felé tervezett kerékpárúthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában