SZOLNOK

2018.06.16. 13:24

Újabb Kossuth téri szobrot rongáltak meg

Ismét megrongálódott egy, a Kossuth teret díszítő zsánerszobor, ezúttal a „Kutyától megriadt fiú” kompozícióban esett kár péntek délelőtt.

Molnár-Révész Erika

Így néz ki a rongálás után a kedvelt kutyaszobor

Fotó: Mészáros János

– Egy személyautó, amelynek ráadásul nem volt behajtási engedélye, az egyik ott található üzlet elé parkolt, és beállt a szobor és a pad közé. Ahogy kitolatott, nekiment a kutyaszobornak, de nem vette észre.

– Viszont egy szemtanú végignézte az esetet, följegyezte a rendszámát, és szólt a rendőröknek. A rendőrök megkeresték az elkövetőt, aki elismerte tettét. Bírságot szabtak ki rá – tájékoztatta honlapunkat Gyuricska Éva, városházi sajtóreferens.

Így néz ki a rongálás után a kedvelt kutyaszobor
Fotó: Mészáros János

– Megkerestük a szobor alkotóját, Kligl Sándor szobrászművészt, végezzen előzetes kalkulációt, hogy körülbelül mennyibe kerül majd a helyreállítás. Mivel a rongálás autóval történt, ezért valószínűleg a kötelező biztosítás fedezi majd ennek költségét – tette hozzá a szóvivő.

Az önkormányzat hangsúlyozza, engedély nélkül tilos autóval behajtani a főtérre, mert nem csak a szobrok, de a szökőkút és a díszvilágítás is megsérülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában