Törvényszék

2018.06.18. 10:30

Vajon miért tagadja le valaki a második vallomásában, hogy bántalmazták?

Hamis tanúzás bűntette miatt jogerősen 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy harmincas éveiben járó, büntetlen előéletű miklósi férfit.

Mészáros Géza

Az illető, aki a rendőrségi feljelentésében elmondta, hogy mit tettek vele támadói, a vádemelést követően a bíróságon már azt vallotta, hogy „a fele sem igaz annak”, amit a rendőrségen elmondott.

Igaz ugyanis, hogy „egy kicsit összekaptak”, „megfogták egymás pulóverét”, „de ezen kívül semmi nem történt”.

Nem bántalmazták, a sérülései valójában úgy keletkeztek, hogy „elcsúszott és ráesett a betonra”, feljelentést pedig csak azért tett, mert ittas volt és „ideges volt rájuk”.

A bíróság által lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként azonban bebizonyosodott, a férfit, az általa eredetileg elmondottak szerint bántalmazták a támadói, akiket tavaly májusban jogerősen el is ítéltek tettükért, így a férfi hamis tanúvallomást tett.

A Szolnoki Járásbíróság az illetőt büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, jogerősen.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában